Nieuws

Microsoft geeft publieke testversie Windows 8.1 vrij

Microsoft heeft woensdag op zijn Build-conferentie voor ontwikkelaars de publieke testversie van Windows 8.1 bekendgemaakt. De update staat model voor het nieuwe supersnelle lanceringsschema van de softwaregigant.

Topman Steve Ballmer trapte Build 2013 in San Francisco af met het vrijgeven van Windows 8.1, minder dan een jaar nadat het Windows 8 aan de wereld presenteerde. 

[related_article id=”161452″]

“Windows 8.1 is de nieuwe norm voor alles wat we doen, met onze toestellen, met onze partners en onze producten, zoals Office 365 en Windows Azure”, zei Ballmer.

Rapid release!
In plaats van het beroemde ‘developers, developers, developers’, zei de Microsoft-directeur ditmaal daarom: “rapid release, rapid release, rapid release.” Windows 8.1 is volgens de topman de aftrap van een overgang van een traditioneel softwarebedrijf naar een onderneming die zich richt op ‘ toestellen en diensten’.

Hoewel Windows 8.1 feitelijk niet meer dan een update van Windows 8 is, hangt er veel af van de ontvangst door ontwikkelaars, toestelmakers en consumenten. Microsoft kreeg heel wat kritiek te verduren op sommige veranderingen, zoals het weglaten van het vertrouwde startmenu en de gespleten persoonlijkheid van het besturingssysteem.

Ballmer verzekerde tijdens de keynotepresentatie daarom dat het geluisterd heeft naar zijn gebruikers: “We brengen de startknop terug. Als je direct naar de desktop wilt opstarten, kan dat vanaf nu.”

Zoals je al eerder hebt kunnen lezen, heeft het bedrijf daarom een enorme hoeveelheid veranderingen doorgevoerd, waaronder een opnieuw ontworpen appwinkel, verbeterd multitasken en een diepe integratie van zijn zoekmachine Bing.

De nieuwe Windows-baas Julie Larson-Green liet verschillende verbeteringen zien op het podium, waaronder het nieuwe multitaskscherm, waarmee je tot maximaal acht vensters naast elkaar kunt tonen (in een dualscreenopstelling).

Je kunt Windows 8.1 gratis downloaden vanaf de volgende webpagina. Houd daarbij goed in de gaten dat je een testversie downloadt, waardoor je je instellingen en geïnstalleerde apps weer opnieuw moet configureren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business