Nieuws

Microsoft toont vroege aanraakversie Office voor Windows 8.1

Tijdens Build 2013 toont Windows-baas Julie Larson-Green een alphaversie van PowerPoint 2013 voor aanraaktoestellen. Maar deze Gemini-update kunnen we pas volgend jaar verwachten.

Larson-Green liet de nieuwe versie van PowerPoint zien tijdens de presentatie van Windows 8.1, de grote update van Windows 8 die je vanaf nu gratis kunt uitproberen. Ze had daarvoor een achtinchtablet met Windows 8.1 meegenomen, een nieuw Iconia-toestel van Acer.

Office 365 is al een tijdje beschikbaar voor de nieuwste versie van WIndows, maar is beperkt tot de desktopomgeving van Windows 8/Windows RT. Daar zou met de zogenoemde ‘Gemini-update’ verandering in moeten komen. Word, Excel en consorten zullen vanaf dan ook in het ‘metrogedeelte’ van Windows 8 vertoeven, waar apps vooral worden bediend met de vinger.

[related_article id=”161452″]

Larson-Green toonde slechts een handvol details van de nieuwe app. Werkbalken en menu’s waren niet te zien, maar ze bladerde wel met haar vingers door verschillende dia’s en toonde dat de nieuwe versie van PowerPoint 2013 kan omgaan met grafisch veeleisende animaties.

Pas volgend jaar zelf proberen
Volgens college Mary Jo Foley van ZDNet.com hoeven we echter niet te verwachten dat de nieuwe aanraakvriendelijke Office-apps nog dit jaar op het toneel zullen verschijnen. Microsoft bevestigt tegenover haar dat de nieuwe apps pas in 2014 zullen uitkomen in de Windows Store.

Toch zijn er al enkele familieden van Office 365 die de oversteek hebben gemaakt naar de ‘modern’-interface, zoals Microsoft het aanraakvriendelijke deel van Windows 8 noemen. Notitieapp OneNote is al sinds vorig jaar verkrijgbaar en ook de zakelijke communicatieapp Lync kreeg deze week nog een grote update.

De vertraging is opvallend, omdat Steve Ballmer tijdens zijn keynotepresentatie op Build 2013 juist zo hamerde op ‘rapid release’, een nieuwe strategie van snelle updates die beter het voortdurend veranderende technologielandschap moet kunnen bijhouden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business