Nieuws

Optimaliseer je foto’s met een klik

Optimaliseer je foto’s met een klik!

Er zijn natuurlijk tal van (gratis) fotobewerkers, maar Fotor weet ons vooral te bekoren door de fraaie interface én door de makkelijke bediening. Nagenoeg alle aanpassingen en effecten vergen nauwelijks meer dan een muisklik of hooguit het verplaatsen van een schuifknop.

Fotor, dat overigens voor diverse platformen (Windows, iOS, Android en Mac) beschikbaar is, zal met name de beginner weten aan te spreken, maar ook de gebruiker die zo snel mogelijk enkele optimalisaties of effecten wil doorvoeren . De interface oogt in elk geval erg uitnodigend. Uiterst rechts situeert zich een paneel waar je de gewenste aanpassing selecteert. Dat zijn er zes: Scenes, Crops, Adjust,  Effects, Borders, Tilt-Shift. Zodra je een van deze opties hebt geselecteerd verschijnt een tweede paneel,  met aangepaste opties.

[download_file]

Kies je bijvoorbeeld Scenes, dan verschijnen er een 14-tal knoppen waarbij elke knop een ander lichteffect geeft aan de ingeladen afbeelding. De namen geven al een aardige indicatie van het effect dat je mag verwachten: Backlit, Sunset, Shade, Night, Flash, … Ga je voor Crops, dan kan je de foto bijsnijden. Dat doe je door het ingeven van het gewenste formaat, door de hoeken met de muis te verslepen of door een van de 8 presets te selecteren, waaronder Square en 16×9.

[related_article id=”160534″]

Met de rubriek Adjust dan weer haal je een 9-tal schuifknoppen naar boven, waarin je verschillende aspecten van de foto kan optimaliseren.  Zo spijker je van hieruit kleurtoon en  witbalans bij, of je bepaalt de intensiteit van het Vignette-effect.  Het onderdeel Effects bevat een 60-tal “kant-en-klare” effecten,  opgedeeld in een handvol rubrieken: Classic, Lomo, B&W, Vignette en Art. Het volstaat een miniatuurvoorbeeld met het gewenste effect aan te klikken om het effect op je eigen foto toe te passen.

Weinig verrassingen bij Borders, waar je uit zo’n 27 verschillende kaderontwerpen kan putten. Verrassender is Tilt-Shift. Hier markeer je een cirkelvormig of een (roteerbaar) rechthoekig fragment in je foto, waarna de delen van de foto die buiten dat fragment liggen automatisch wazig worden gemaakt. Er zijn 8 ‘blur’-gradaties mogelijk.

Wijzigingen kan je op elk moment ook weer ongedaan maken.  Vermelden we nog dat je een foto in vier stappen kan roteren en dat Fotor je ook toegang geeft tot de EXIF-informatie van je foto.

Ziet het resultaat van je bewerkingen er goed uit, dan laat Foto je toe dat meteen te delen via Flickr, Facebook of Twitter. Of je slaat het plaatje lokaal op, in jpeg, bmp, png of tif-formaat.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business