Nieuws

Foursquare brengt tabletapp uit voor Windows 8

Microsoft maakt tijdens Build 2013 de komst van een aantal nieuwe apps bekend voor Windows 8. Naast nieuwe apps voor Flipbook en Facebook komt Foursquare met zijn eerste echte tabletapp.

Op de openingsdag van Build 2013 in San Francisco maakte Microsoft-CEO Steve Ballmer woensdag al bekend dat een aantal grote namen zijn toegevoegd aan de lijst met beschikbare apps voor Windows 8.

Onder meer Flipboard, de populaire digitale krantenapp voor iOS en Android, en Facebook zullen hun opwachting maken in de vernieuwde Windows Store.

Ballmer zei toen ook dat de Windows Store, de applicatiewinkel voor het ‘metrogedeelte’ van Windows 8, de 100.000 apps tot op een haar is genaderd. Iets later maakte de onderneming bekend dat Windows Phone nu 160.000 apps in huis heeft.

[related_article id=”160534″]

Dat is nog altijd een schijntje vergeleken bij iOS en Android en Microsoft maakte dan ook prompt bekend dat het de registratiekosten van nieuwe apps de komende 60 dagen omlaag zal gooien van 99 naar 19 dollar.

Foursquare laatkomer op het feestje
Toch was het nog niet gedaan met nieuws van het appfront. Op de valreep maakte Microsoft donderdag bekend dat ook Foursquare naar de Windows Store komt. De locatiedienst heeft weliswaar al smartphoneapps voor de meeste platforms, maar de Windows 8-variant is zijn eerste die speciaal voor tablets is gemaakt.

Microsoft-evangelist Steven Guggenheimer toonde de nieuwe app tijdens de keynotepresentatie voor ontwikkelaars van Build 2013. Hij voegde toe dat ook videodienst Vevo en streamingmuziekdienst Songza hun weg zullen vinden naar Windows 8.

“Ze (Foursquare) hebben een ongelofelijke rijke hoeveelheid gecrowsourcede data en checkins zijn daar maar een klein onderdeel van”, aldus Guggenheimer.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business