Microsoft mag merknaam SkyDrive niet gebruiken in EU

Microsoft mag in de EU de naam SkyDrive niet langer gebruiken voor haar cloudopslagdienst, omdat die het handelsmerk van het Britse BSkyB schendt.

Microsoft mag de merknaam SkyDrive niet langer gebruiken in de Europese Unie. Dat heeft een rechter van het Britse High Court beslist.

Microsoft werd door het Britse mediaconcern BSkyB voor de rechter gedaagd, omdat de merknaam SkyDrive het handelsmerk van BSkyB zou schenden. De rechter is BSkyB daarin gevolgd en stelt dat de naam SkyDrive kan worden verward met de diensten die het mediaconcern aanbiedt, en een nadelige invloed kan uitoefenen.

[related_article id=”161452″]

De reus uit Redmond erkent dat er gelijkenissen tussen de namen bestaan, maar vindt dat de cloudopslagdienst voldoende verschillend is van de diensten die Sky aanbiedt en verwarring dus onwaarschijnlijk is. Microsoft heeft dan ook al laten weten in beroep te gaan tegen de uitspraak.

Voorlopig zal Microsoft de naam SkyDrive dus blijven gebruiken, tot in hoger beroep een uitspraak valt. Als BSkyB ook deze zaak wint, is het niet onwaarschijnlijk dat Microsoft een schadevergoeding aan het mediabedrijf zal moeten betalen.

bskybcloudeuropahandelsmerkjuridischmicrosoftnieuwsskydrive

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals