Zoek je vrienden op Rock Werchter 2013 via Android

Donderdag begint de 2013 editie van Rock Werchter, het grootste muziekfestival van België. En daar hoort uiteraard een app bij die het de festivalganger zo gemakkelijk mogelijk maakt om zijn/haar weg te vinden op de weide.

Een app zoals die van Rock Werchter is natuurlijk in de eerste plaats bedoeld om de bezoekers van het festival op de hoogte te houden. Je kunt dan ook je favoriete artiesten in de app aanvinken, waarna je 15 minuten voor de start van het optreden een notificatie te zien krijgt.

Het opzoeken van de artiesten en bands kan op drie manieren gebeuren: via een alfabetische lijst, op basis van een specifiek podium, en tot slot op basis van het tijdschema. Op die manier blijft je perfect op de hoogte van welke band er nu speelt, of gaat spelen.

[related_article id=”161563″]

Notificaties
De twee belangrijkste sociale netwerken, Twitter en Facebook, krijgen uiteraard ook een plaatsje in de Rock Werchter-app. Je vindt ze onder de News-sectie. Voor Twitter is dat een stream van alle tweets die zijn voorzien van de hashtag #rw13. Als je dat wilt, kun je rechtstreeks vanuit de app je eigen tweets de wereld insturen. Wat betreft Facebook bestaat de stream uit alle berichten die gepost worden op de officiële Facebook-pagina van Rock Werchter.

In dezelfde News-sectie is ook een selectie foto"s te bewonderen. Deze foto"s worden aangeleverd door de organisatie. Je vindt er dus geen foto"s gemaakt door de bezoekers zelf in terug.

Goed om weten: om festivalgangers op de hoogte te houden van belangrijke zaken, kan de organisatie dergelijke berichten pushen naar de app, zowel in de nieuwsfeed als via een notificatie.

Vrienden vinden
Wat ons betreft de leukste functie is het interactieve kaartje van de festivalweide en van de camping. Daar kun je spelden op prikken, om zo bijvoorbeeld je tent of je geparkeerde wagen makkelijk terug te vinden.

Wie de app linkt met Facebook en zijn vrienden aanduidt kan deze bovendien op hetzelfde kaartje gaan lokaliseren. De GPS-locaties worden daarbij om het half uur geüpdatet. Omwille van de privacy werkt deze functie enkel tijdens het festival.

Enkel Engels
Geen tijd/zin/geld om naar Rock Werchter te gaan? Je kunt via de app bepaalde optredens live volgen. Sponsor Proximus biedt deze streaming video-dienst aan via de mobiele site die rechtstreeks wordt ingeladen in de Rock Werchter-app.

Verder is de app grotendeels bruikbaar zonder internetverbinding, al haal je best voor je vertrek nog de nieuwste updates binnen. Tot slot valt op dat deze app volledig Engelstalig is.

Download de Rock Werchter-app nu bij Google Play.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business