Binnenkort gratis wifi in zes Waalse steden

De Waalse regering maakt 3,1 miljoen euro vrij voor een (beperkt) gratis wifi-aanbod in zes Waalse steden.

Jean-Claude Marcourt (PS), de Waalse minister van Economie, heeft bekendgemaakt dat de Waalse regering 3,1 miljoen euro vrijmaakt voor een gratis wifi-netwerk in zes Waalse steden.

Meer bepaald gaat het om Bergen, Luik, Bastenaken, Namen, Ottignies-Louvain-la-Neuve en Doornik. Het is de bedoeling dat ook andere steden zich in een later stadium bij het programma aansluiten. Charleroi en Spa-Francorchamps komen daarvoor reeds in aanmerking.

Het gratis wifi-aanbod wordt wel beperkt. Alleen de toegang tot sites en applicaties van stadsdiensten, de gezondsheidssector, het onderwijs, toerisme, enz. is onbeperkt. Daarnaast krijg je ook nog toegang tot e-mail en sociale netwerken, maar dan wel aan een lagere snelheid. Voor toegang tot andere websites zal je moeten betalen.

Het stedelijke wifi-netwerk moet volgens Marcourt beschouwd worden als een aanvullende dienstverlening voor bewoners en bezoekers van deze Waalse steden. “We willen hiermee het gebruik van ICT in het dagelijkse leven stimuleren,” klinkt het.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business