Nieuws

Apple maakt batterijleven tot nieuwe must voor laptops

Met de nieuwe generatie MacBook Air zet Apple een hele dag werken zonder opladen bovenaan het lijstje van elke laptopeigenaar. Als pc-bouwers niet snel reageren, kunnen ze daar onder lijden.

Hoewel het ontwerp van de vederlichte MacBook Air de afgelopen 2,5 jaar geen steek is veranderd, weet het bedrijf uit Cupertino de nieuwste lichting tot een van de meestgewilde gadgets van het moment te maken.

Waarom? Een hele dag op een enkele laadbeurt kunnen doorwerken geeft de doorslag.

Terwijl de vorige generatie Airs het nog 7 uur en 27 uithield in de battterijtest van onze collega’s van Cnet, houdt de niewste uitvoering het maar liefst 14 uur en 25 minuten vol met diezelfde test, een indrukwekkende prestatie.

[related_article id=”158256″]

Maar is dit een teken dat de Apple-laptop herboren is, of is het simpelweg een uitstel van zijin neergang?

Dunne en lichte tegenhangers die draaien op Windows 8, die Intel met een gevleugelde term ‘ultrabooks’ noemt, zouden immers in staat moeten zijn om soortgelijke prestaties te kunnen neerzetten op het gebied van batterijleven.

Haswell: het geheime wapen
De belangrijkste reden voor hun welslagen is Intels nieuwe vierde generatie Core-processoren, die bekendstaat onder de naam ‘Haswell.’ De MacBook Air is het eerste model op de markt dat die chipset aan boord heeft en staat model voor wat ons te wachten staat.

Zo zal Acers aanstaande vernieuwing van de Apire S7 Haswell aan boord hebben, een model dat een Full-HD aanraakscherm te bieden heeft (1.920 x 1.080 pixels). En het ligt in de lijn der verwachtingen dat ook Microsoft zijn hybride tablet/laptop Surface Pro zal uitrusten met een hart van Haswell.


Deze batterijtest van CNet laat goed zien hoe de MacBook Air tegenover concurrenten en eigen oudere modellen presteert.

Tot die tijd is het echter dat Apple dat de toon zet. Volgens recente data van onderzoeksbureau NPD hebben pc-makers te lijden. De MacBook Air was goed voor 56 procent van de verkochte ultradunne en lichte laptops op de Amerikaanse markt in de eerste vijf maanden van dit jaar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business