Nieuws

Windows Server 2012 R2: Blue voor servers in beeld

De 'Blue'-upgrade van Windows Server 2012 R2 lijkt weliswaar veel op zijn voorganger, maar als je wat dieper kijkt, zie je goed hoeveel er is veranderd in Microsofts serversoftware.

De ‘Blue’-upgrade van Windows Server 2012 R2 lijkt weliswaar veel op zijn voorganger, maar als je wat dieper kijkt, zie je goed hoeveel er is veranderd in Microsofts serversoftware.

Virtuele desktops hosten
Als je nieuwe rollen en functies installeert, is er nu een nieuwe optie om Windows Server op te zetten als VDI host, waardoor je alles in huis hebt om virtuele desktops af te leveren bij je gebruikers.

Nieuwe servertaken
Je zult ook nieuwe servertaken vinden tussen de vertrouwde instellingen. Als je bijvoorbeeld werkmappen wilt installeren om BYOD-gebruikers toegang te geven tot hun bestanden, kun je de optie File and Storage Service nu uitklappen om dat mogelijk te maken.

[related_article id=”161452″]

Meerdere serverrollen bepalen
Net als bij Server 2012 ben je niet beperkt tot de installatie van een enkele rol per keer. Je kunt een heel pakket van rollen en functies samenstellen om snel je servers te kunnen configureren.

Werkmappen
Werkmappen is een nieuwe functie die je alle bestanden in een map laat synchroniseren naar de pc van je gebruikers. Je kunt hem inzetten om de aflevering van belangrijke documenten te vereenvoudigen, of er zeker van te zijn dat gebruikers hun bestanden, ongeacht waar ze op dat moment zijn.

Server Essentials
Door de ervaring van Server Essentials toe te voegen aan Windows Server 2012 R2 kun je de opzet van netwerken voor het kleinbedrijf of BYOD vereenvoudigen, met geautomatiseerde back-up en simpeler toestelbeheer.

Direct booten naar de desktop
Net als bij Windows 8.1 wordt het in Windows Server 2012 R2 mogelijk om rechtstreeks op te starten naar de desktop. Het wordt ook mogelijk om de gebruikservaring georganiseerd af te stemmen, waaronder het uitschakelen van de aanraakgevoelige schermhoeken die de werkbalken van Windows 8.1 activeren, als je met een muis werkt.

PowerShell: het hart van Windows Server 2012 R2
Het ware hart van Windows Server 2012 is PowerShell en met de niewe gereedschappen van PowerShell 4.0 (Desired State Configuration) wordt het makkelijker om servers te deployen en beheren, zodat ze je kunt laten draaien op de gewenste manier.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business