Nieuws

Google bouwt interactieve site voor Tour de France 2013

Google laat zijn ingenieurs een site voor de honderdste Tour de France in elkaar steken, waar je etappes op een interactieve kaart verkent en hoogtepunten terugkijkt via het YouTube-kanaal.

De zoekmachine maakte voor de gelegenheid een site die kaartinformatie op originele wijze combineert met beelden van Street View, de 3D-laag die het over de hele wereld heeft uitgerold.

Je kunt bij elke etappe het koerstraject bekijken, waarbij je het scrollwiel van je muis gebruikt om langs het parkours te ‘fietsen.’ Er is maar een klein gedeelte van elke etappe te bekijken, waarbij je wisselt tussen het reguliere kaartoverzicht en speelse beelden van het landschap en een racefiets in beeld krijgt.

Google probeert bezoekers telkens terug naar de site te lokken door etappes in zijn interactieve site pas te ontsluiten op de dag dat ze gereden worden. Omdat de tour een week geleden van start ging, kun je dus wel al door de gereden etappes heenscrollen.

[related_article id=”158901″]

Your Tour with Google is vooral toch ook een uithangbord van Google-diensten, met links naar het speciale Tour de France-kanaal op YouTube, een officiële Google+ pagina voor de wielerronde, maar ook links naar de officiële site en app van de wielerronde.

Je kunt de site uitproberen via deze link.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business