Nieuws

Latitude en offline kaarten verdwenen in nieuwe Google Maps voor Android

Google heeft Google Maps voor Android van een grote update voorzien. Twee functies - Latitude en offline kaarten - lijken spoorloos verdwenen.

Google heeft de nieuwe versie van Google Maps voor Android vrijgegeven. Naast een volledig nieuw uiterlijk, werd ook aan de functionaliteit gesleuteld. Twee opties lijken de update niet te hebben overleefd: offline kaarten en Google Latitude.

Google Latitude

Met Google Latitude kun je zien waar je vrienden en familie zijn. Op de kaart zie je de profielfoto van je vrienden op de plek waar ze zich op dat moment begeven. Eind maart kwam er een update voor Google+ die dezelfde functionaliteit als Google Latitude bevat, met zelfs de mogelijkheid om je Google Latitude-contacten over te nemen. 

[related_article id=”158901″]

In Google Maps 7.0 voor Android is Google Latitude volledig verdwenen. Het sociale element van Google Maps wordt daardoor wat verder naar het sociale netwerk Google+ verplaatst. Deze functie vind je in het zijmenu van Google+, onder de naam "Locaties". Google+ Locaties is nog niet beschikbaar op de desktop. Het inchecken dat je voorheen met Maps kon doen, kan nu alleen nog via de Google+-app.

Offline kaarten

In de nieuwste versie van Google Maps lijkt de ondersteuning voor het handmatig offline opslaan van kaarten helemaal verdwenen te zijn. Volgens The Verge waren een aantal Google-ontwikkelaars het daar niet mee eens. Daniel Graf, de baas van Maps bij Google, vertelt dat de ondersteuning voor offline kaarten daarom "verborgen" is ingebouwd. 

Om kaarten alsnog offline op te slaan, zoom je in tot je een gebied hebt dat je graag offline wilt opslaan. Je typt dan in de zoekbalk "OK Maps" of "Okay Maps" en de kaart die op dat moment in beeld is, wordt ook offline beschikbaar gemaakt. Eenvoudig ja, maar toch een stuk minder handig (én uitgebreid) dan voorheen. 

De update naar de nieuwe versie van Google Maps voor Android wordt in de komende dagen uitgerold voor toestellen met Android 4.0.3 en hoger. Wie geen geduld heeft kan ook zelf aan de slag om de update manueel te installeren. In dit artikel leggen je uit hoe je dat doet.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business