Nieuws

Nokia brengt navigatieapp naar concurrenten Windows Phone 8

Nokia maakt haar offline navigatieapp Here Drive+ beschikbaar voor alle Windows Phone 8-smartphones, ook van andere merken. Die krijgen de dienst wel niet gratis.

Here Drive+ biedt toegang tot wereldwijde spraakgestuurde offline navigatie en was tot nu toe enkel voor Nokia’s eigen Lumia-toestellen beschikbaar. De Finse telefoonbouwer heeft de dienst nu ook voor andere merken gelanceerd.

“We lossen onze belofte in om de Here-ervaring beschikbaar te maken voor zoveel mogelijk mensen,” zegt Thom Brenner, vicepresident Windows Phone-applicaties van Nokia Here, in een persbericht. “Deze nieuwe versie onderstreept tegelijkertijd onze verbintenis om het Windows Phone-ecosysteem verder te versterken met onze kaartdiensten.”

[related_article id=”161563″]

De kaarten van Here zijn niet alleen in smartphones terug te vinden, maar worden ook gebruikt in een groot aantal GPS-navigatiesystemen en ingebouwde navigatieoplossingen van verschillende producenten als Garmin en BMW.

Nieuwe mogelijkheden

Samen met de uitbreiding van de beschikbaarheid, heeft de navigatieapp ook een update gekregen. De update biedt nieuwe mogelijkheden, waaronder ‘My Commute’. Die functie onthoudt je dagelijkse ritten en geeft vervolgens persoonlijk advies op basis van de actuele verkeerssituatie.

Ook Here Transit, dat informatie geeft over het openbaar vervoer, werd vernieuwd. De app maakt gebruik van een nieuwe panoramische weergave die het makkelijker moet maken om routes te plannen en informatie op te roepen over recente bestemmingen en favorieten. Ook de dichtsbijzijnde overstapstations worden weergegeven.

Prijs en beschikbaarheid

Here Drive+ geeft toegang tot wereldwijde offline navigatie en is gratis beschikbaar op de Nokia Lumia 620, 820, 920 en 925. Wie een andere Windows Phone 8-smartphone heeft, die niet van Nokia is, betaalt 34,99 euro voor Here Drive+.

Here Drive is een beperkte versie van Here Drive+ en geeft bij ons enkel toegang tot de kaarten van de Benelux. De app is gratis beschikbaar voor de Nokia Lumia 520 en 720. Een upgrade naar wereldwijde navigatie kost 15,49 euro. Here Drive is in sommige regio’s ook voor andere merken beschikbaar, maar de Benelux hoort daar niet bij.

Here Transit is wereldwijd gratis beschikbaar voor Nokia Lumia’s, maar is slechts in bepaalde regio’s ook op Windows Phone 8-smartphones van andere merken te verkrijgen. In België is de dienst niet beschikbaar voor andere merken. In Nederland is dat wel het geval, maar daar kost hij 1,99 euro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business