Nieuws

Mozilla verbetert simulator Firefox OS voor appontwikkelaars

De nonprofitorganisatie probeert programmeurs beter gereedschap in handen te geven om apps te bouwen voor Firefox OS, omdat beschikbare toestellen momenteel nog uiterst schaars zijn.

Mozilla wil dolgraag nieuwe ontwikkelaars lokken naar zijn mobiele platform Firefox OS, maar het zit met een praktisch probleem: beschikbare toestellen zijn nog nauwelijks op de markt waarmee appbouwers hun creaties kunnen testen.

Om dit gemis tijdelijk te overbruggen, werkt Mozilla hard aan het verbeteren van een simulator, die opduikt als browserextensie voor Firefox. Ontwikkelaar van Firefox OS Angelina Fabbro wijdde in een blogpost uit over de nieuwe functionaliteit in versie 4.0.

Zo is er vanaf nu de mogelijkheid om touchscreencommando’s te simuleren met muisklikken en is er nu een bewerkingsmodule voor het maken en testen van CSS-code.

[related_article id=”161563″]

Het is ook mogelijk geworden om te testen of alles goed verloopt wanneer een gebruiker een app uit de Firefox Marketplace downloadt en ontwikkelaars kunnen een app resetten via een toetscombinatie (Ctrl + R op Windows en Cmd + R op Mac OS X). Met dit commando wordt alle lokaal opgeslagen informatie gewist, zodat je weer met een schone lei kunt beginnen.

Omdat Firefox OS zijn (web)apps draait op Mozilla’s browsermotor Gecko is het mogelijk om veel testwerk te doen via een desktopbrowser. Dat betekent niet dat de simulator zaligmakend is: voor het testen van sommige functies heb je toch echt een fysiek toestel nodig, bijvoorbeeld om te zien hoe alert een mobiel spel reageert als een gebruiker zijn toestel kantelt om een poppetje te doen bewegen.

De simulator is een tijdelijke overbrugger, nu de telco’s die aan boord zijn gestapt van het Firefox OS-project zijn begonnen met het uitleveren van toestellen voor de Europese markt.


De betaalbare Alcatel One Touch Fire, draaiend op Firefox OS

Eerder lanceerde Telefonica al een spotgoedkoop model van ZTE voor de Spaanse markt en donderdag is Deutsche Telekom begonnen met de grootscheepse verkoop van de Alcatel One Touch Fire in Polen.

De Duitse provider zal de levering uitbreiden via dochterbedrijven in Hongarije en Griekenland in de komende herfst. Ook Zuid-Amerikaanse landen als Venezuela en Brazilië staan op het verlanglijstje.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business