Nieuws

Android OEM’s traag met uitrollen Bluebox-beveiligingsupdate

Google's hardwarepartners zijn traag met het doorvoeren van de patch die een lek dicht dat 99 procent van de beschikbare apps in malware kan veranderen.

Google’s hardwarepartners zijn traag met het doorvoeren van een patch die 99 procent van de beschikbare apps in malware kan veranderen.

Begin deze maand maakte securitybedrijf Bluebox bekend dat het een kwetsbaarheid in Android heeft gevonden die 99 procent van alle apps in malware kan veranderen. De kwetsbaarheid zou al aanwezig zijn sinds de lancering van Android 1.6 en bedreigt 900 miljoen toestellen.

[related_article id=”161563″]

Google maakte enkele dagen na het bericht van Bluebox een patch beschikbaar voor haar hardwarepartners om het lek te dichten, maar de OEM’s zijn traag met het doorvoeren van die patch in hun firmware.

Het is moeilijk te achterhalen welke toestellen de patch reeds hebben ontvangen, maar gebruikers kunnen hun smartphone of tablet zelf testen met de Bluebox Security Scanner. De app scant daarnaast ook of je toestel apps van onbekende bronnen toelaat, omdat die het meest kwetsbaar zijn voor malware.

Volgens Gina Scigliano, Community Manager voor Android, heeft Google nog geen “bewijs van misbruik in Google Play of een andere app store vastgesteld”. Google Play scant naar het probleem en Appverificatie controleert apps die buiten de Play Store om worden gedownload.

Zolang je voorzichtig bent met wat je downloadt, zou het risico dus beperkt moeten blijven, of je toestel nu reeds gepatcht is of niet. Bekijk ook zeker deze vijf tips om jezelf beter te beschermen tegen malwarebedreigingen op Android.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business