Nieuws

Apple werft personeel aan om iWatch klaar te stomen

Apple is aan een 'agressieve' aanwervingsronde begonnen om ontwikkelingsproblemen bij de iWatch aan te pakken. Toch is het nog niet helemaal zeker dat het computerhorloge ook daadwerkelijk op de markt komt.

Apple heeft de laatste weken verschillende nieuwe mensen in dienst genomen om aan het iWatch-project te werken. Dat schrijft The Financial Times. Volgens de Britse zakenkrant moeten de nieuwelingen enkele hardnekkige engineeringproblemen aanpakken, die het bedrijf zelf nog niet heeft kunnen oplossen. De introductie van het computerhorloge zou door die problemen ook opgeschoven zijn naar eind volgend jaar. Het staat zelfs nog niet helemaal vast dat het horloge ook echt de markt haalt. CEO Tim Cook kan nog altijd beslissen om de iWatch helemaal te schrappen, zo vertellen anonieme bronnen aan de FT.

Een van de mensen die Apple recent binnenhaalde, is de Belg Paul Deneve, de voormalige CEO van het Parijse modehuis Yves Saint Laurent. Apple zelf liet bij zijn aanwerving enkel los dat Deneve zich zou gaan bezighouden met ‘speciale projecten’, maar volgens de geruchtenmolen zal ook hij zich de komende maanden over de iWatch buigen. Deneve rapporteert daarbij rechtstreeks aan Tim Cook.

[related_article id=”158256″]

Nu het aandeel onder druk staat, zouden heel wat investeerders wat graag zien dat Apple met een nieuwe, baanbrekende productcategorie op de proppen komt, net zoals de iPod en de iPhone dat ook waren. Ook Cook zelf heeft zich in het verleden al enthousiast uitgelaten over draagbare IT-producten, zoals bijvoorbeeld het Glass-project van Google er ook een is.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business