Nieuws

Google geeft Maps voor iOS flinke update

Maps 2.0 is voortaan een universele app voor iPhone en iPad en ondersteunt nu onder meer ook de beeldschermresolutie van de iPad.

Google heeft de iOS-versie van zijn Maps-app flink op de schop genomen. De 2.0-update bevat een nieuw design voor de iPad, verbeterde verkeersinformatie en een zoekfunctie om restaurants, hotels en bars te vinden. Maps geeft dan meteen ook de recensies van bezoekers van die etablissementen mee. Je kan vanaf nu ook op inloggen met je Google-account, zodat al je opgeslagen plaatsen, contactpersonen en eerdere zoekopdrachten tevoorschijn komen.

De app gaf al verkeersinformatie en alternatieve routes aan, maar voegt daar voortaan ook meldingen over verkeersongelukken en wegwerkzaamheden aan toe. Of die informatie al van Waze komt (de specialist in crowd sourced maps die Google in juni overnam), maakte Google niet bekend, maar het is onwaarschijnlijk dat die functionaliteit al zo snel na de overname zou geïntegreerd worden.

[related_article id=”158901″]

Daarnaast zijn er ook indoor maps toegevoegd, een functie die al langer aanwezig was in de Android-versie van Maps. Hiermee kan je je weg terugvinden in grote gebouwen als winkelcentra en luchthavens. In ons land zijn er zulke kaarten voor onder andere de luchthaven van Zaventem, de basiliek van Koekelberg en het BOZAR-museum.

In de VS kunnen gebruikers van Maps onderweg meteen ook hun voordeel doen met  Google Offers, maar voor Europese gebruikers is dit (nog) niet beschikbaar. 

 

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business