Nieuws

Google Play Books lanceert in Nederland

Kort na de lancering in België stelt Google haar online boekenwinkel nu ook voor Nederlanders beschibaar. De dienst geeft toegang tot miljoenen digitale boeken.

Eind vorige maand maakte Google haar online boekenwinkel Play Books in België beschikbaar. Nu is de dienst ook in Nederland gelanceerd.

In Google Play Books vindt je digitale boeken (e-books) die je kan lezen in je webbrowser of op een mobiel toestel. Ondersteunde toestellen zijn Androidsmartphones en -tablets, de iPhone en iPad, of e-readers. Je kan de boeken kopen via de website of via de speciale app voor Android en iOS.

[related_article id=”158901″]

Het aanbod is erg uitgebreid en beslaat zowel fictie als non-fictie, in het Nederlands, maar bijvoorbeeld ook in het Engels. De boeken worden bewaard in de cloud, zodat je vordering in een boek over al je toestellen wordt gesynchroniseerd.

Je kan bij Google Play Books zowel terecht voor nieuwe als al wat oudere boeken. Naast een betalend assortiment, zijn er ook gratis boeken te vinden. Het gaat dan vaak om oude klassiekers van grote auteurs als Victor Hugo, Jules Verne of William Shakespeare. Het is ook mogelijk om een preview van een boek te bekijken, alvorens het aan te schaffen.

Nu is het nog wachten tot de andere onderdelen van de Play Store naar Nederland komen. Play Music werd eerder dit jaar al in België gelanceerd, maar is voorlopig in Nederland nog niet beschikbaar. Play Movies is voorlopig in geen van beide landen beschikbaar, en ook de mogelijkheid om hardware aan te kopen via de Play Store blijft voorlopig uit.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business