Nieuws

Google dicht eerste beveiligingslek in Glass

Google Glass kreeg te kampen met een eerste kwetsbaarheid die hackers vanop afstand toegang gaf tot de brilcomputer. Het lek werd ondertussen gedicht.

Google Glass werd voor de eerste keer bedreigd door een beveiligingslek dat hackers konden misbruiken om vanop afstand toegang te krijgen tot de slimme bril. Het lek werd ondertussen al gedicht.

Eerder verschenen: Google plant (of hoopt) dat Glass nog dit jaar in de winkel ligt l Google Glass: bedreiging voor de privacy? l Hands-on met Google Glass

[related_article id=”158901″]

Glass is onder meer in staat om QR-codes te scannen. Zo’n code kan gebruikt worden om een toestel snelle toegang te verschaffen tot een draadloos netwerk. In het geval dat een gebruiker een valse code scant, kan Glass daardoor verbinding maken met een onveilig netwerk dat hackers vervolgens kunnen gebruiken om vanop afstand in de brilcomputer in te breken.

Het lek werd ontdekt door Lookout Mobile. In een YouTube-video legt het beveiligingsbedrijf uit hoe de hack in zijn werk gaat.

Lookout bracht Google op 16 mei op de hoogte van de kwetsbaarheid, maar kwam nu pas naar buiten met het nieuws. Op 4 juni heeft Google het lek met een software-update naar versie XE6 gedicht.

Google Glass wordt momenteel gebruikt door een selecte groep ontwikkelaars die 1.500 dollar hebben neergeteld voor een Explorer-editie van het kleinood.

Volgens een verklaring van Google tegenover AllThingsD is het ontdekken van kwetsbaarheden één van de redenen waarom de brilcomputer eerst uitgebreid door een kleine maar gevarieerde groep wordt getest, voordat het gadget voor het grote publiek wordt gelanceerd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business