Nieuws

Google presteert onder verwachtingen

Googles beursaandeel kreeg een deuk na de bekendmaking van haar kwartaalresultaten. Nochtans noteert het bedrijf een omzet die 19 procent hoger ligt dan vorig jaar.

Google heeft donderdag de resultaten voor het afgelopen kwartaal gepresenteerd en die lagen ver onder de verwachtingen van beursanalisten op Wall Street.

Toch kan je moeilijk beweren dat Google het slecht heeft gedaan. Het bedrijf boekte in het afgelopen kwartaal een nettowinst van 3,23 miljard dollar, ten opzichte van 2,79 miljard dollar tijdens hetzelfde kwartaal in 2012

[related_article id=”158901″]

Bovendien ligt de omzet van het afgelopen kwartaal met 14,11 miljard dollar zo’n 19 procent hoger dan het jaar ervoor. Maar Wall Street had meer verwacht. Beursanalisten hadden een omzet van 14,41 miljard dollar voorspeld en Googles aandeel kreeg dan ook klappen na de bekendmaking van de resultaten.

Bij het afsluiten van de beursdag was het aandeel op 911 dollar gestrand, een daling van bijna vijf procent ten opzichte van de dag ervoor. De voorbije dagen doken stemmen op dat het aandeel binnenkort over de 1.000 dollar zou stijgen, maar dat zal nu toch nog even op zich laten wachten.

We geven nog enkele hoogtepunten mee van de presentatie van Googles kwartaalresultaten:

  • Omzet uit Googles eigen sites bedraagt 8,87 miljard dollar, goed voor 68 procent van de totale omzet en een stijging van 18 procent ten opzichte van vorig jaar.
  • Omzet uit partnersites bedraagt 3,19 miljard dollar, goed voor 24 procent van de totale omzet en een stijging van 7 procent ten opzichte van vorig jaar.
  • Omzet uit advertenties bedraagt 12,061 miljard dollar, goed voor een stijging van 15 procent ten opzichte van vorig jaar.
  • Dochterbedrijf Motorola boekte een verlies van 342 miljoen dollar
  • Google heeft sinds 30 juni wereldwijd 44.777 voltijdse medewerkers in dienst (40.178 bij Google, 4.599 bij Motorola Mobile). Eind maart, voor het verdwijnen van Motorola Home, lag dat cijfer op 53.891 voltijdse medewerkers (38.739 bij Google, 9.982 bij Motorola Mobile en 5.170 bij Motorola Home).
  • Google heeft al meer dan 900 miljoen Android-toestellen geactiveerd en daar komen er elke dag 1,5 miljoen bij.
  • Chrome heeft wereldwijd 750 miljoen gebruikers en blijft groeien.
  • Adverteerders hebben meer dan 600 miljoen AdWords-campagnes geüpgraded naar de “enhanced campaigns” die eerder dit jaar werden aangekondigd.
  • Er werden al 15 miljard apps gedownload uit de Google Play Store.
aandeelbeursbusinessgooglekwartaalresultatenmotorolanieuwswall street

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals