Nieuws

Philips-smartphone belooft 35 dagen met één batterijlading

Philips heeft een smartphone ontwikkeld die volledig geoptimaliseerd is rond energiezuinigheid, zodat deze erg lang in standby meegaat op één acculading. Ook de echte bel- en surftijd blijkt indrukwekkend.

De Xenium W8510 is een smartphone die door Philips is ontwikkeld, in eerste instantie voor de Chinese markt. Het toestel krijgt een 4,7 inch hd-scherm. De telefoon draait op Android en heeft een Mediatek quadcore-processor, 1 GB werkgeheugen en 4GB opslagcapaciteit. Dat alles is niet erg spectaculair, ware het niet dat Philips er alles aan gedaan heeft om de telefoon vooral zo lang mogelijk mee te laten gaan op één acculading. Daarvoor heeft het Nederlandse bedrijf van alles getweakt en functies toegevoegd.

De Xenium W8510 heeft een accu met een capaciteit van 3300 mAh. Dat is fors, maar zeker niet genoeg om hem de beloofde extreme accuduur te geven. Daarvoor heeft Philips andere trucjes uitgehaald. Er zijn allerlei software- en harware-tweaks doorgevoerd om zoveel mogelijk energie te besparen. Wanneer de smartphone inactief is, wordt de kloksnelheid van de processor bijvoorbeeld verlaagd. De helderheid van het scherm zal zich verder slim aanpassen en wifi wordt uitgeschakeld als dit niet gebruikt wordt.

Er zit ook een speciale hardwarematige knop op het toestel, waarmee wifi, gps en Bluetooth kunnen worden in- of uitgeschakeld. De smartphone kan wanneer de accu wel leeg is ook nog eens bijzonder snel worden opgeladen. Tien minuten opladen vertaald zich in 20 uur standby staan of 2 uur bellen.

Of de Philips Xenium W8510 op andere markten dan de Chinese wordt losgelaten is niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business