Nieuws

Kleefbriefje op je monitor

Kleefbriefjes op je monitor

Hangen er ook rond jouw monitor allerlei post-it kleefbriefjes om je aan evenzoveel dingen te herinneren? Dan heb je vast iets aan NoteFly: deze tool vervangt alle papieren memo’s door digitale versies en een beheermodule  zorgt dat alles overzichtelijk blijft.

Zodra je NoteFly hebt geïnstalleerd  kan je vanuit het contextmenu van het nieuwe pictogram (in het Windows systeemvak) snel een nieuwe ‘notitie’ creëren.  Of je maakt meteen gebruik van de ingebouwde sneltoets Ctrl+Alt+N – een toetscombinatie die zich trouwens laat aanpassen in het instellingenmenu.

[download_file]

Er verschijnt dan een geel venstertje waarin je een titel en tekst kwijt kan. Een sterk uitgeklede tekstverwerker laat je toe je tekst vetjes of cursief te maken, te onderstrepen of door te halen. De knopjes om het lettertype te vergroten en te verkleinen, bleken  op ons toestel niet te functioneren. Met een druk op de knop doe je het kleefbriefje weer verdwijnen.

[related_article id=”160534″]

Met alweer een andere sneltoets (Ctrl+Alt+M) roep je dan een beheermodule op die je een handig overzicht geeft van reeds gemaakte kleefbriefjes. Van hieruit maak je die desgewenst snel (on)zichtbaar[a1]  en je kan ook specifieke kleefbriefjes verwijderen. Het is tevens mogelijk de inhoud van alle kleefbriefjes naar een csv-bestand te exporteren.

Het instellingenmenu is behoorlijk uitgebreid.  Zoals gezegd kan je hier de sneltoetsen aanpassen, maar net zo goed ook de taal instellen (waaronder Dutch), de transparantiegraad van je kleefbriefjes bepalen, hyperlinks in je kleefbriefjes aanklikbaar maken, enz.

NoteFly laat tevens de installatie van plug-ins toe, maar er blijken er (vooralsnog?) maar een paar beschikbaar, waaronder een die je toelaat een knop aan je kleefbriefjes toe te voegen zodat je ook enkele (rudimentaire) smileys in je memotekst kan plaatsen.

NoteFly kan dus best wel handig zijn voor wie het concept van digitale kleefbriefjes aanspreekt. Jammer wel dat er geen mogelijkheid bestaat op gezette tijden een kleefbriefje – inclusief geluidssignaal – op je scherm te laten verschijnen. NoteFly vervangt dus niet helemáál je geheugen…

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business