Nieuws

Gerucht: Bill Gates keert terug naar Microsoft

Uit de kwartaalresultaten van Microsoft kunnen we met enig gevoel voor understatement concluderen dat het hen niet voor de wind gaat. Misschien moet Bill Gates maar eens terugkomen om orde op zaken te stellen.

Microsofts kwartaalresultaten stelden teleur. Het besturingssysteem Windows 8 verkoopt niet zoals het hoort en ook de tablet Surface is niet bepaald een blockbuster. De aandelen van Microsoft verloren op de dag van de resultaten zo’n 11 procent in waarde.

Volgens de International Business Times zou er wel eens een onverwacht antwoord kunnen komen op de crisis die Microsoft doormaakt. Voormalig topman Bill Gates zou wel eens kunnen terugkomen.

[related_article id=”161452″]

Eigenlijk is het bijna ondenkbaar dat Gates terugkomt. Hij heeft zich teruggetrokken en besteedt nu zijn tijd aan zijn liefdadigheidsacties.

De huidige topman, Steve Ballmer heeft al wel in het publiek gesproken over een opvolger. In een interview met de Amerikaanse krant The Seattle Times is de opvolging al gepland, maar verdere details wou hij niet kwijt.

‘Onze Raad van Bestuur heeft altijd een opvolgingsplan klaar. De details zijn confidentieel. Maar ik kan wel verzekeren dat er veel tijd en energie gestoken wordt in zowel opvolging op lange termijn als aan het scenario dat de huidige CEO onder een bus loopt”, zegt Ballmer.

Als opvolger voor Ballmer wordt niet Bill Gates genoemd, maar Julie Larson-Green, de voormalige Windowsbaas die nu aan het hoofd van de hardware-afdeling staat in de nieuwe structuur van Microsoft.

Bill Gates is al sinds 2000 geen topman meer van Microsoft, maar gaf zijn laatste actieve rol op in juni 2008 toen hij aftrad als voorzitter.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business