Nieuws

Van video naar animatie

Van video naar animatie

Geanimeerde gif’jes hebben duidelijk aan populariteit ingeboet (ook al wegens vervangen door krachtiger animaties als Flash en Silverlight). Toch kan zo’n bewegend plaatje best charmant zijn en QGifer maakt het alvast mogelijk een willekeurig videofragment in zo’n GIF-animatie om te zetten.

Allereerst haal je een geschikt videobestand op: dat mag in avi, mp4, mpg of ogv-formaat zijn. Vervolgens leg je met behulp van de ingebouwde speler de begin- en eindframes van je animatie vast. Wil je de bestandsgrootte van de resulterende gif wat binnen de perken houden, dan zorg je er best voor dat het aantal frames beperkt blijft.

[download_file]

Handig is ook dat je door eenvoudige versleepbeweging met de muis de randen van de video naar binnen kan verslepen, totdat je alleen in beeld krijgt waar je wil op focussen. Eventueel pas je ook een van de ingebouwde kleurfilters toe. QGifer laat je tevens toe tekst of een ander plaatje bovenop je video te leggen (bijvoorbeeld om een logo of watermerk toe te voegen).  Je beslist ook zelf hoe het kleurenpalet er in de gif moet uitzien of al er al dan niet dithering mag worden toegepast.

[related_article id=”160534″]

Met een druk op de knop haalt zet QGifer dan het gevraagde fragment om in een geanimeerd gif’je. Je kiest zelf of het zich automatisch moet herhalen en wat de interval moet zijn (in milliseconden). Je kan ook aangeven of er frames moeten worden overgeslagen en hoeveel precies. Deze optie levert wel een wat schokkeriger beeld op, maar het beperkt in elk geval mee de uiteindelijke bestandsgrootte. Na afloop kan je nog een optimalisatietool op je gif’je loslaten: de kans is groot dat die nog ettelijke procenten bestandsgrootte weet af te knijpen zonder al te veel aan visuele kwaliteit in te boeten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business