Nieuws

Wikipedia maakt mobiele correcties mogelijk

De online encyclopedie introduceert een nieuwe bewerkingsoptie voor mobiele toestellen, zodat je ook vanaf een tablet of smartphone artikelen kunt uitbreiden of corrigeren.

Wikipedia, de online informatiebron die drijft op de deskundigheid van zijn vrijwilligers, maakte het tot nu toe alleen mogelijk om vanaf een desktopcomputer of laptop artikelen aan te passen.

Daar is sinds woensdag verandering in gekomen, zo laat ontwikkelaar Juliusz Gonera woensdag weten op  Wikipedia"s Tech Blog.

“Iedereen met een computer kan bewerken, maar meer dan 15 procent van onze gebruikers openen  Wikipedia via een mobiel toestel en dat percentage is groeiende. De Wikimedia Foundation moest meer doen om iedereen met een internetverbinding te laten bijdragen aan de optelling van alle menselijke kennis”, aldus Gonera.

[related_article id=”161563″]

Mobiele gebruikers, mits ze een gebruikersaccount bij Wikipedia hebben aangemaakt, kunnen vanaf nu via het potloodsymbool per sectie van een artikel wijzigingen aanbrengen. De functie is voorlopig behoorlijk basaal en kon al een tijdje worden getest via de experimentele bètaversie van het mobiele Wikipedia.

De Wikimedia Foundation, de nonprofitstichting achter de encyclopedie, zegt dat het nog aan het testen is hoe de nieuwe mobiele bewerker zich gedraagt op verschillende toestellen. In de toekomst hoopt het de Visual Editor naar mobiele toestellen te brengen, een verrijkte tekstbewerker die het invoegen van tabellen en hyperlinks moet vereenvoudigen.

Het is niet de eerste keer dit jaar dat Wikipedia nieuwe functionaliteit krijgt die speciaal mikt op mobiele gebruikers. Zo lanceerde het onlangs Nearby, een fucntie die op basis van je geografische locatie artikelen toont van attracties in de buurt.

Met dit soort initiatieven hoopt de online encyclopedie het teruglopende aantal vrijwilligers op te vangen waar het mee te kampen heeft.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business