Google experimenteert met een nieuw dienstenplatform om live cursussen aan te bieden en te volgen vanachter je computer via een Hangout.


Google is intern een platform aan het testen waarmee gebruikers via Hangouts diensten kunnen aanbieden vanachter hun computer. Dat leerde TechCrunch van een tipgever.

Google Helpouts, zoals de dienst naar verluidt zal heten, maakt het mogelijk om live via de webcam bijvoorbeeld kooklessen, bijscholingen of taalcursussen aan te bieden die gebruikers vanachter hun computer (tegen betaling) kunnen volgen. In enkele gelekte screenshots krijgen we een eerste blik op hoe de dienst er zou gaan uitzien.


[related_article id=”158901″]

Het platform komt met een robuuste zoekfunctie, zodat gebruikers makkelijk relevante Helpouts kunnen ontdekken en dankzij een ingebouwd beoordelingssysteem zie je meteen welke Helpouts door andere gebruikers als de moeite waard worden beschouwd.

Als aanbieder van een Helpout kan je een agenda bijhouden waarin je sessies kan inplannen, waar gebruikers dan op kunnen inschrijven. Hoe de betaling zal gebeuren is nog niet duidelijk, maar het lijkt logisch dat hiervoor betaaldienst Google Wallet wordt ingeschakeld.

Google Helpouts is niet alleen interessant voor particulieren, maar ook voor bedrijven en kmo’s die langs deze weg hun dienstverlening eenvoudig kunnen uitbreiden.

Helpouts werd door een klein team binnen Google ontwikkeld en wordt sinds eind juni intern getest. Voorlopig zit de dienst nog in een experimentele fase en is het niet helemaal duidelijk hoe serieus Google de Helpouts neemt. Een publieke uitrol zal dan ook nog even op zich laten wachten.