Nieuws

Corning brengt oersterk Gorilla Glass naar touchlaptops

Corning lanceert een speciale versie van zijn oersterke displaypanelen voor schermen van aanraaklaptops. Een slimme zet, als de verkoop van Windows 8-notebooks tenminste aanslaat.

De fabrikant lanceerde maandag Gorilla Glass NBT, een speciale variant van zijn glazen panelen die nu al de standaard zijn op een groot aantal smartphones en tablets. Corning belooft dat de nieuwe panelen laptopschermen acht tot tien keer krasbestendiger maken, waardoor ze bovendien beter tegen een stootje kunnen.

Volgens Corning zal het gebruik van de panelen zorgen dat fabrikanten slankere notebooks kunnen bouwen en claimt dat de aanwezigheid van Gorilla Glass NBT 1 à 2 procent van de constructiekosten zal bedragen.

De fabrikant deed ook eigen onderzoek, waaruit bleek dat het aantal klachten over krassen op notebookschermen liefst vier keer zo hoog ligt als bij eigenaren van andere mobiele gadgets. Dell belooft inmiddels al dat het deze herfst enkele modellen zal uitbrengen die Gorilla Glass NBT aan boord hebben.

[related_article id=”152275″]

De vraag is nu of de aanwezigheid van het duurzame Gorilla Glass een aantrekkelijk verkoopsargument zullen zijn voor de prijzige nieuwe generatie aanraaklaptops met Windows 8.

Is Gorilla Glass een goed verkoopsargument?
Een grote update van Microsofts besturingssysteem (Windows 8.1) en de volgende generatie toestellen moet de verkoop ervan flink opkrikken, maar succes is nog verre van gegarandeerd.

Gorilla Glass is overigens al aanwezig op enkele notebookmodellen, maar fabrikanten gebruiken de panelen dan voor de behuizing, zoals de nieuwste Aspire S7 van Acer.  

Toch denken analisten dat Gorilla Glass NBT een goed verkoopsargument zal zijn in de nabije toekomst. Elud Gelblum van Morgan Stanley zei maandag dat hij verwacht dat Cornings divisie voor speciale materialen een “materiële boost zal krijgen van touchnotebooks die draaien op Windows 8 en nieuwe smartphonemodellen.”

Corning vaart volgens Gelblum wel bij de verkoop van krasbestendige panelen voor gadgets. In mei schreef hij dat Gorilla Glass in 2013 voor 1,37 miljard dollar aan verkopen moet opleveren, 31 procent meer dan in 2012. Volgend jaar zou dat bedrag verder moeten oplopen naar 1,54 miljard dollar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business