Nieuws

Android 4.3 maakt je toestel weer sneller dankzij TRIM

Het is geen geheim dat Androidsmartphones en -tablets na verloop van tijd trager gaan werken. Android 4.3 maakt daar een einde aan dankzij TRIM.

Het is geen geheim dat Androidsmartphones en -tablets na verloop van tijd trager gaan werken. Android 4.3 maakt daar een einde aan dankzij de ondersteuning van TRIM.

AnandTech deed de ontdekking tijdens het testen van de nieuwe Nexus 7-tablet die Google vorige week – samen met Android 4.3 – heeft gelanceerd. Kort gesteld kan Android dankzij TRIM het flashgeheugen van je toestel instructie geven om ongebruikte datablokken op regelmatige basis te verwijderen.

[related_article id=”158901″]

Wanneer je een film van 3GB softwarematig verwijdert, lijkt die film wel te zijn verdwenen, maar het flashgeheugen beschouwt die 3GB nog steeds als bezet zolang er niets anders over wordt geschreven. Dankzij TRIM wordt die ruimte echt vrijgemaakt.

Het lijkt erop dat dit op Android 4.3 eenmaal om de 24 uur gebeurt en pas wanneer je toestel langer dan een uur inactief is geweest. Bovendien moet de batterijlading nog meer dan 80 procent bedragen, of meer dan 30 procent wanneer je toestel aan de lader hangt. Op die manier ondervind je als gebruiker geen last wanneer het proces wordt uitgevoerd.

Het resultaat is dat je smartphone of tablet niet langer trager begint te werken, omdat het flashgeheugen regelmatig wordt opgekuist. Deze nieuwe functionaliteit zal het gebruiksgemak van Android een pak verbeteren voor gebruikers die na verloop van tijd met een te trage smartphone of tablet kregen te kampen.

Natuurlijk is het wel wachten tot Android 4.3 voor jouw toestel verschijnt. Momenteel wordt die nieuwe versie van het mobiele besturingssysteem alleen nog maar voor Googles eigen Nexus-toestellen uitgerold.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business