Nieuws

Google start ‘vrienden van’-programma Google Glass

Eigenaren van de Google Glass Explorer Edition krijgen de kans om een vriend uit te nodigen om een prototype van de interactieve internetbril te kopen, als hij tenminste in Amerika woont.

De uitrol van Google Glass begint langzaam vorm aan te nemen en de zoekmachine doet dit via de eerste gelukkigen die een prototype hebben aangeschaft. Google stuurde hen volgens Marketing Land een mail, waarin het de testers de mogelijkheid geeft één iemand een uitnodiging te sturen om lid te worden van het programma.

“We zijn er dol op om ‘glass’ met onze vrienden te delen, omdat avonturen met Glass nu eenmaal leuker zijn om met anderen te delen”, zei Google in de e-mail. “Dit is je kans om een vriend uit te nodigen voor het Glass Explorer Program.”

Prijzig voorrecht
De voorwaarden voor het kopen van de, nochtans prijzige, Google Glass zijn behoorlijk streng. Gegadigden moeten ouder dan 18 zijn, in de Verenigde Staten wonen en moeten bovendien in staat zijn om de gewilde gadget op te halen in New York, Los Angeles of San Francisco. Ze moeten bovendien 1.500 dollar meenemen, de huidige adviesprijs van de bril.

[related_article id=”158901″]

Glass is het eerste product van Googles experimenten met augmented reality in draagbare technologie. Dat neemt de vorm aan van een bril die onder andere video’s kan opnemen, foto’s schiet, chatgesprekken kan starten, routebeschrijvingen kan volgen en dingen op het internet opzoekt.

Daarvoor maakt de gadget via Bluetooth contact met Android-toestellen of iPhones. Google Glass kan data binnenhalen via Wifi of 3G/4G, maar heeft zelf geen draadloze antenne aan boord voor het ontvangen van signalen.

De zoekmachine begon in april met het verschepen van de eerste prototypes en belooft dat het Google Glass nog dit jaar officieel op de markt zal brengen, maar dan voor een lagere prijs dan de huidige 1.500 dollar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business