Nieuws

Microsoft hernoemt SkyDrive na merkdispuut

Microsoft zal zijn cloudopslagdienst SkyDrive een nieuwe naam moeten geven nadat het Britse Sky Broadcasting Group (BSkyB) met succes het gebruik van het woord 'Sky' aanvecht.

Een Britse rechtbank besloot onlangs dat Microsoft met de naam SkyDrive inbreuk maakte op het merkrecht van BSkyB, een televisieaanbieder die onder de naam Sky opereert. Microsoft heeft besloten om niet in beroep te gaan tegen de beslissing, waardoor het op zoek zal moeten naar een nieuwe naam.

In een gezamenlijk persverklaring zeiden de bedrijven:”

“Volgens de regeling zal Microsoft het geplande protest tegen deze beslissing niet doorzetten en Sky zal Microsoft toestaan de naam SkyDrive te blijven gebruiken voor een redelijke tijdsperiode om een geordende transitie naar een nieuw merk mogelijk te maken. De regeling bevat ook financiële en andere termen, waarvan de details vertrouwelijk zijn.”

[related_article id=”161452″]

Microsoft wil niet zeggen wanneer zij van plan is om SkyDrive te hernoemen en of het al een nieuwe naam heeft gevonden voor de cloudopslagdienst.

BSkyB is een van de grootste aanbieders van televisieabonnementen in Groot Brittannië en Europa. Onder de naam Sky biedt het steeds meer mobiele applicaties en online streamingdiensten aan en bood ook zijn eigen cloudopslagdienst aan: Sky Store & Share. Het zette die dienst echter eind 2011 stop.

Geen geluk met merknamen
Het is de tweede keer in korte tijd dat Microsoft een belangrijke merknaam in de Windows 8-familie in de steek laat.

Vorig jaar liet het de term ‘Metro’ vallen, die Microsoft gebruikt om zijn nieuwe designtaal en gebruikersinterface te beschrijven. Het kwam in plaats daarvan met het generieke ‘Modern’ op de proppen, al wordt dit woord niet consequent gebruikt door Redmond.

Microsoft beweerde dat Metro slechts een codenaam was die tijdens de testperiode van Windows 8 werd gebruikt. De term werd echter veelvuldig in Microsofts marketinguitingen gebruikt en insiders geloven dat het Amerikaanse bedrijf de term liet vallen nadat de Duitse winkelketen Metro AG protest had aangetekend tegen het gebruik ervan.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business