Nieuws

Apple start inruilprogramma voor nepladers

Nadat een nagemaakte iPhone-lader een dodelijk ongeval veroorzaakte, is Apple gestart met een inruilprogramma om niet-officiële opladers met korting om te ruilen voor een authentiek exemplaar.

Op het Support-gedeelte van zijn site heeft Apple een nieuwe pagina ingericht voor het inruilprogramma, waar het uitlegt hoe zijn klanten goedkope opladers kunnen inruilen.

“Recente berichtgeving suggereeert dat sommige nagemaakte adapters van derde partijen mogelijk niet goed ontworpen zijn, wat kan resulteren in veiligheidsproblemen. Hoewel niet alle adapters van derde partijen problemen opleveren, kondigen we een USB Power Adapter Takeback Program aan om klanten in staat te stellen om correct ontworpen adapters aan te schaffen”, aldus het bedrijf.

Bij de actie, die geldt tot en met 18 oktober 2013, kunnen klanten hun valse oplader met bijbetaling omruilen voor een exemplaar van Apple. Zij betalen dan 10 dollar, in plaats van de 19 dollar die de accessoire normaal gesproken kost.

[related_article id=”158256″]

Apple belooft dat het de nepopladers op milieuvriendelijke wijze zal vernietigen. De actie is volgens 9to5mac alleen geldig in China en de Verenigde Staten. In het Aziatische land gaat het inruilprogramma al op 9 augustus van start, terwijl Amerikanen vanaf 16 augustus terecht kunnen. Het is niet bekend of ook Europeanen hun nepladers voordelig kunnen omruilen.

Apple start het programma nadat een Chinese vrouw werd geëlektrocuteerd toen ze haar iPhone gebruikte tijdens het opladen. Een Chinese man kwam in een coma terecht nadat hij een schok kreeg toen hij zijn iPhone aansloot op het stroomnet. In beide gevallen zouden nagemaakte, en dus levensgevaarlijke, nepladers in het spel zijn.

appleBeveiligingelectrocutieinruileninruilprogrammaiphonemobielnamaaknieuwsopladersmartphoneusb

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals