Nieuws

Quip:Tekstbewerker voor iPhone met belofte

De gratis mobiele tekstverwerker Quip voor iOS biedt een alternatief voor kanonnen als Google en Docs en Office 365, met een interface die is gemaakt voor de smartphone en handige samenwerkingsfuncties.

Teksten bewerken op een smartphone blijft een behoorlijke uitdaging, vanwege het kleine scherm en het ontbreken van een fysiek toetsenbord.Met een Bluetooth-klavier schiet je al een stuk beter in gang, maar vaak ben je nog altijd aangewezen op een laptop of desktopcomputer om echt werk te verzetten. 

Quip, een gratis iPhone-applicatie die ook een webapp aanbiedt, biedt een leuk alternatief voor de bekende namen in de wereld van de tekstbewerkers en biedt enkele leuke functie die het interessant maken voor iOS-gebruikers.

De app biedt toegang tot bewerkingsfuncties via blauwe balkjes aan weerszijden van het scherm en geeft je daarnaast toegang tot speciale opties via het intikken van het @-symbool.

[related_article id=”161563″]

Daardoor heb je meer van je beperkte schermruimte beschikbaar voor het weergeven van tekst en via handige collaboratiefuncties kun je ook nog eens prima samenwerken aan een document.

Quip laat gebruikers in een apart chatvenster commentaar geven op wijzigingen en bewerkingen worden automatisch gesynchroniseerd tussen de webapp en de mobiele applicatie. 

We zullen zeker niet zeggen dat Quip de meest uitgebreide tekstbewerker van het stel is. De exportmogelijkheden zijn nog beperkt en ook is er geen enkele samenwerking met cloudopslagdiensten die Google Drive nu juist zo handig maken.

Het is echter een goede app voor iPhone-gebruikers om in het achterhoofd te houden, vooral omdat de app gratis is en het zijn beperkte mogelijkheden uitstekend heeft uitgewerkt. Quip werkt ook op je iPad, waardoor de app nog wat interessanter wordt vanwege de extra schermruimte.

Je kunt Quip downloaden in de Apple App Store

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business