Nieuws

Officiële YouTube-app voor Windows Phone is beschikbaar

Er is eindelijk terug een YouTube-app in de Windows Phone Store beschikbaar. In mei liet Google de YouTube-app die Microsoft ontwikkelde uit de virtuele schappen halen omdat ze in strijd was met de Algemene Voorwaarden.

Zo’n drie maanden na het verwijderen van de YouTube-app uit de Windows Phone Store, is er terug een applicatie beschikbaar.

Even recapituleren. Microsoft lanceerde op 7 mei een YouTube-app voor Windows Phone 8. Een week later diende Google een vordering tot staking in omdat de app in strijd was met de Algemene Voorwaarden. De YouTube-app van Microsoft blokkeerde advertenties en maakte het mogelijk om filmpjes te downloaden. Microsoft voerde een update uit maar verklaarde dat ze geen volledig functionele app konden ontwikkelen omdat Google de nodige APIs niet vrij wou geven. Google eiste vervolgens dat Microsoft de app uiterlijk 22 mei uit de Windows Phone Store zou halen. Dat gebeurde. Bijna drie maanden later is er opnieuw een app beschikbaar.

[related_article id=”161452″]

“We hebben een update uitgebracht die gebruikers de ultieme YouTube-ervaring geeft. De advertenties die Google eist, zitten nu in de app verwerkt”, vertelt een Microsoft-woordvoerder. “We appreciëren de hulp van Google voor het ontwikkelen van een kwalitatieve app en hopen in de toekomst nog samen te werken.”

De nieuwe app maakt het onder andere mogelijk om filmpjes te uploaden via je telefoon, live streams te bekijken, fragmenten te delen via sociale netwerken en spraakgestuurde zoekopdrachten uit te voeren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business