Nieuws

Beats Audio wil af van HTC

Beats Audio wil af van partner HTC. HTC kocht enkele jaren geleden een meerderheidsaandeel van de koptelefoonmaker, maar sinds de smartphonefabrikant in zwaar weer geraakt is, probeert Beats Audio zichzelf weer uit te kopen.

HTC gaf in 2011 zo"n $ 300 miljoen uit voor een meerderheidsbelang in Beats Audio, maar nog geen jaar later spendeerde de geluidsfabrikant $150 miljoen dollar om 25 procent van de aandelen weer terug te kopen.

Nu de financiële situatie voor HTC alleen maar penibeler is geworden, wil Beats Audio liever ook de laatste 25 procent terugkopen. Het bedrijf zou inmiddels op zoek zijn naar een nieuwe investeerder. Wat dat zou betekenen voor de smartphones van HTC, die uitgerust zijn met speciale Beats-techniek, is niet duidelijk.

Beats Audio heeft sinds 2010 zijn winst zien vervijfvoudigen naar ongeveer $ 1 miljard per jaar. Het bedrijf heeft 59 procent van de totale Amerikaanse markt voor premium koptelefoons in zijn bezit. HTC presteert juist kwartaal na kwartaal ondermaats, alhoewel het management verwacht het tij te kunnen keren tegen het einde van dit financiële jaar.

[related_article id=”161563″]

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business