Nieuws

Google Maps integreert verkeersrapporten Waze

Google voegt de realtime verkeersupdates - zoals ongevallen en wegenwerken - van navigatie-app Waze toe aan haar eigen kaartendienst Google Maps.

Google is begonnen met de integratie van de verkeersrapporten van sociale navigatie-app Waze in de eigen kaartendienst Google Maps. Gebruikers in de Benelux blijven voorlopig wel nog op hun honger zitten.

Waze werd in juni overgenomen door Google om de navigatiemogelijkheden van kaartendienst Google Maps te verbeteren. Waze maakt gebruik van crowdsourcing om gebruikers in real time verkeersupdates te bezorgen, bijvoorbeeld bij ongevallen of wegenwerken. Die functie komt nu ook naar Google Maps voor iOS en Android.

[related_article id=”158901″]

Voorlopig wordt de update nog niet in België en Nederland uitgerold. In eerste instantie zijn enkel Argentinië, Brazilië, Chili, Colombia, Duitsland, Ecuador, Frankrijk, Mexico, Panama, Peru, het Vereningd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Zwitserland aan de beurt. Het is nog niet duidelijk wanneer andere landen zullen volgen.

Ondanks dat Google meer functionaliteiten van Waze in Google Maps wil integreren, blijft Waze – voorlopig althans – wel nog gewoon als een aparte applicatie bestaan. Waze-gebruikers hebben ook baat bij de overname door Google en kunnen vanaf nu gebruik maken van Google Search in de applicatie. Daarnaast werd ook Google Street View toegevoegd aan de Waze Editor, zodat meer accurate kaarten kunnen worden gemaakt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business