Nieuws

Outlook.com laat je jouw e-mailadres hernoemen

Microsofts webmaildienst maakt het eenvoudiger om je Outlook.com-account van een nieuw e-mailadres te voorzien, zonder daarvoor een nieuwe account aan te hoeven maken.

Het team achter Outlook.com, de officiële opvolger van Hotmail, besloot afgelopen juni om de mogelijkheid te schrappen om andere e-mailaccounts vast te koppelen aan je hoofdaccount. Zo kon je schakelen tussen verschillende e-mailaccounts zonder een wachtwoord te hoeven intypen.

Microsoft zei dat die koppeling teveel veiligheidsrisico’s opleverde en hield het voortaan bij de mogelijkheid om mails automatisch te kunnen doorsturen naar je belangrijkste e-mailaccount.

Als goedmakertje introduceerde het wel zogenoemde aliassen, reserve e-mailadressen die je kunt gebruiken om e-mails te versturen en ontvangen binnenin je primaire account. Het voerde ook tweefactorauthenticatie in voor extra beveiliging.

[related_article id=”161452″]

Microsoft maakt die aliassen deze week een stuk krachtiger, door je de mogelijkheid te geven om een van deze ‘reserveadressen’ tot je belangrijkste e-mailadres te maken. Als je dus niet tevreden was met het adres van je huidige Outlook.com-account, kun je die hernoemen door een ander alias te kiezen.

Wijziging hoofdadres
Dat is vooral van belang bij het gebruik van je Microsoft-account, de universele login voor alle diensten van Microsoft. De alias die je als hoofdadres instelt, zal vanaf dan ook worden weergegeven op alle toestellen die zijn gekoppeld aan je Microsoft-account.

Microsoft werkt nog aan de mogelijkheid om een complete e-mailaccount, inclusief mailinhoud en adres, tot een alias te maken binnen je hoofdaccount. Het is niet bekend wanneer Microsoft zo’n verhuizing mogelijk zal maken.

Wie een alias wil toevoegen of zijn e-mailadres wil veranderen naar een van zijn aliassen, kan terecht op deze pagina.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business