Nieuws

Tieners hechten wel belang aan privacy

Het ziet er naar uit dat de huidige generatie jongen wel degelijk belang hecht aan hun privacy op het internet. Uit een onderzoek van Pew Research Center blijkt dat meer dan de helft van de ondervraagden apps verwijdert om privacy-redenen.

Uit een recent onderzoek van het Pew Research Center uit de Verenigde Staten blijkt dat tieners wel stappen ondernemen om hun privacy op het internet te waarborgen.

Copyright: Pew Research Center

 

[related_article id=”158578″]

Voor de studie werden 802 Amerikaanse tieners tussen 12 en 17 jaar oud ondervraagd. Zo’n 51 % van de ondervraagden beweert bepaalde apps verwijderd te hebben omdat ze niet willen dat ontwikkelaars persoonlijke informatie kunnen gebruiken of delen. Twaalf- en dertienjarigen weren dit soort apps zelfs sneller dan veertien- tot zeventienjarigen. Ook de opleiding en het loon van de ouders speelt een rol in het gedrag van tieners en apps. Hoe hoger het opleidingsniveau en salaris van de ouders, hoe sneller een tiener een app zal verwijderen.

Ook opmerkelijk is dat 46 %  van de ondervraagden aangeeft de locatievoorzieningen van een bepaalde app uit te schakelen wegens privacy-redenen. Ook hier lijkt het alsof de jongste tieners bewuster met locatievoorzieningen omgaan. Bovendien blijkt dat meisjes  (59 %) de locatievoorzieningen eerder uitschakelen dan jongens (37 %).

 “Ik geeft apps nooit toestemming om mijn huidige locatie te weten. Dat is nergens voor nodig”, antwoordde een dertienjarig meisje. “Ik wel”, antwoordde een negentienjarige tiener. “Er staan alleen maar foto’s en berichten op mijn smartphone. Daar kunnen ze mijn identiteit echt niet mee stelen.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business