Nieuws

Apple koopt ontwikkelaar van publiek transport-apps Embark

Apple heeft opnieuw een startup overgenomen die zich bezighoudt met kaartenapps. Nieuwe aanwinst Embark is gespecialiseerd in apps voor publiek transport.

 

Apple heeft Embark overgenomen, een startup gespecialiseerd in apps voor publiek transport. Vermoedelijk zal de technologie van Embark haar weg vinden naar Apple Maps.

Het nieuws werd naar buiten gebracht door Jessica Lessin, een voormalige journaliste van de Wall Street Journal, en is ondertussen ook bevestigd door Apple zelf. Het bedrijf wil verder geen details kwijt  over haar plannen met Embark of over het bedrag dat ze voor de startup heeft neergeteld.

[related_article id=”158256″]

Embark beschikt momenteel over een verzameling lokale publiek transport-apps voor enkele grote steden, waaronder New York, San Francisco en Londen. De apps beschikken over een routeplanner en leveren updates in realtime bij storingen of vertragingen.

Het lijkt logisch dat de technologie van Embark in Apples eigen kaartendienst Apple Maps zal worden geïntegreerd. Die kende allesbehalve een vlekkeloze start en Apple kreeg bij de lancering heel wat klachten over de onnauwkeurigheid van haar kaarten. Apple CEO Tim Cook bood zelfs officieel zijn verontschuldigingen aan voor de teleurstellende kwaliteit van de dienst.

Sindsdien werkt het bedrijf er hard aan om de gebruikservaring van Apple Maps te verbeteren. Eén manier waarop het dat doet, is door kennis van buitenaf naar zich toe te trekken. De overname van Embark is al de derde in rij op korte tijd. Eerder kocht Apple ook al de big data-startup Locationary en de publiek transport-app HopStop.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business