Nieuws

HTC twijfelt om toch een tablet te maken

De Taiwanese smartphone-fabrikant HTC broedt nog steeds op een tablet. Het wil wel iets anders doen dan andere tabletmakers en liefst niet aan de bodemprijzen die nu gelden in de markt.

Beneluxdirecteur Mark Moons sprak met NUtech over de tablet-ambities van HTC. In 2011 kwam de HTC Flyer uit. Dit was een tablet in de kleinere, mobiele categorie. Geen slecht apparaat destijds, maar ook zeker geen hit. "Je mag dat gerust een experiment noemen. Het was toen het idee om de tablet als "companionproduct" naast de telefoon te brengen", aldus Moons.

Consumenten gebruiken onderweg doorgaans hun smartphone volgens Moons. Tablets worden vooral op de bank ingezet. "Dat is niet per definitie ons gebied van expertise. We hebben wel de ambitie aanwezig te zijn op kantoor, in de huiskamer en de auto, maar het is niet onze core", legt Moons uit.

Toch is HTC nog altijd aan het broeden op een tablet. In het bedrijf zijn mensen aan de slag om een eventueel tablet te ontwerpen maar dan moet het apparaat wel iets speciaals kunnen brengen. Het is zoeken naar een propositie. “Bij de HTC One brachten we een vernieuwende camera, vernieuwend geluid en een vernieuwend design. Als we die drie dingen in een tablet kunnen verwerken, zouden we het zo doen", stelt Moons.

[related_article id=”158662″]

HTC zou ook niet tevreden zijn met de tablet-versie van Android en de tabletmarkt is lastig te betreden door een heersende prijzenoorlog, meldt NUtech.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business