Nieuws

Samsung bevestigt smartwatch Galaxy Gear

Samsung heeft bevestigd dat het haar eerste smartwatch zal onthullen op 4 september, vlak voor de start van technologiebeurs IFA in Berlijn.

Smartwatches zijn niet nieuw, maar voorlopig kenden ze nog geen vliegende start. Al heel het jaar gonst het van de geruchten dat grote fabrikanten als Apple, Google, Microsoft en Samsung nu hun eigen smartwatch aan het ontwikkelen zijn. Binnenkort krijgen we een van die computerhorloges ook echt te zien: de Samsung Galaxy Gear.

Samsung-topvrouw Lee Young-Hee heeft in een interview met de Korea Times bevestigd dat het horloge op 4 september zal worden gelanceerd, vlak voor de technologiebeurs Internationale Funkausstellung (IFA) in Berlijn.

[related_article id=”161563″]

Lee Young-Hee gaf verder geen details over het gadget, behalve dan dat het een aanvulling is op de Galaxy-lijn, wat doet vermoeden dat de Galaxy Gear op Android zal draaien. Het blijft dus gissen naar overige specificaties, maar GigaOm denkt al een goed idee te hebben van de hardware die in het horloge aanwezig zal zijn.

De Galaxy Gear zou over een (aanraak)scherm van 2,5 inch met een resolutie van 320 x 320 pixels beschikken en aangedreven worden door een dualcore processor, vermoedelijk de Samsung Exynos 4212 met een kloksnelheid van 1,5GHz. In het horlogebandje zou een camera zijn ingebouwd en zowel Bluetooth als NFC zouden worden ondersteund. Bovendien zullen er verschillende bewegingssensors aanwezig zijn om bijvoorbeeld tijdens het sporten te gebruiken.

Het horloge maakt verbinding met een manager-app op je telefoon om de verbinding tussen beide toestellen te beheren. Het is mogelijk dat de apps voor het computerhorloge via de appwinkel van Samsung zullen worden aangeboden en niet via de Google Play Store. Dat zou betekenen dat de Galaxy Gear enkel met Samsung-smartphones zal samenwerken. Geen vreemde zet als je weet dat Samsung steeds meer afstand probeert te nemen van Android.

In hetzelfde interview met de Korea Times heeft Lee Young-Hee ook de komst van de Galaxy Note III bevestigd. Die zal samen met de Galaxy Gear op 4 september worden aangekondigd. De nieuwe reuzetelefoon zou een 5,7 inch-scherm krijgen en draaien op een Snapdragon 800 quadcore-processor of octacore Exyons 5420. Verder zou er 3GB RAM-geheugen, 32GB opslaggeheugen (uitbreidbaar), een 13 megapixelcamera en een batterij van 3.200 mAh voorzien zijn.

ZDNet zal volgende week van de partij zijn bij het persevenement van Samsung in Berlijn. Hou onze website dus goed in de gaten voor het laatste nieuws en een uitgebreide bespreking van deze nieuwe producten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business