Nieuws

Microsoft brengt rotte patches Windows Media en Exchange opnieuw uit

Microsoft ruimt de rommel op in zijn updatekanaal en brengt twee mislukte patches voor Windows Media en Exchange opnieuw uit.

Bij de Patch Tuesdays van de laatste maanden  bracht Microsoft verschillende bulletins uit waar achteraf problemen mee bleken te zijn. Het softwarebedrijf trok de problematische patches in en brengt dinsdag nieuwe versies uit.

MS13-057 repareerde een lek in de Windows Media Format Runtime, waarmee een aanvaller via een vervalst wmv-bestand malwarecode aan de praat kon krijgen op alle ondersteunde versie van Windows.

In eerste instantie zorgde de patch echter dat sommige wmv-media er niet meer in slaagden om te en- of decoderen, onder meer in software als Adobe Prelude en YouTube Movie Maker. Microsoft maakt nu bekend dat het 13 augustus een gerepareerde versie van de update heeft vrijgegeven in zijn updatekanaal.

[related_article id=”161452″]

Een andere patch waar we al eerder over schreven, was bedoeld om een kwetsbaarheid dicht te stoppen in de webapplicatie van Exchange, de zogenoemde Outlook Web Access (OWA). Die patch zorgde er bij Exchange Server 2013 voor dat sommige servers niet meer konden indexeren.

MS13-061 werd eveneens ingetrokken en dinsdag kwam een verbeterde versie uit. Beide updates zijn verkrijgbaar via de reguliere updatekanalen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business