Nieuws

Parallels Access maakt desktopsoftware iPad-vriendelijk

Met Parallels Access kunnen iPad-gebruikers Mac- en Windows-software op hun tablet gebruiken, in een interface aangepast aan het aanraakscherm.

Parallels heeft een app gelanceerd waarmee je software voor Windows en Mac op de iPad kan draaien. Bovendien voegt Parallels Access de nodige tweaks toe om de software meer geschikt te maken voor het aanraakscherm.

Access streamt de software van de computer naar de iPad over een netwerk. Dat kan zowel via wifi als 3G, maar wifi wordt aangeraden voor een stabielere verbinding. Terwijl de app actief is, kan er niet gewerkt worden op de computer.

[related_article id=”158256″]

De programma’s worden verzameld in een launcher op de tablet, van waaruit je ze op het volledig scherm kan opstarten. Access onderscheidt zich van gelijkaardige apps, zoals Splashtop, door een aantal functionaliteiten toe te voegen die het gebruik van de desktopsoftware op een aanraakscherm moeten vereenvoudigen.

De app ondersteunt onder meer de typische aanrakingen en veegbewegingen, en is voorzien van een vergrootglas om kleine onderdelen van de interface te vergroten. Gebruikers kunnen via een menubalk wisselen tussen actieve programma’s, en tekst en beeld kunnen worden gekopieerd naar andere apps op de iPad.

Parallels Acces is beschikbaar voor alle modellen van de iPad, inclusief de iPad Mini, die draaien op iOS 6. Aan desktopzijde is de app compatibel met Mac OS X 10.7 Lion en hoger, en met Windows 7 of Windows 8. Hoewel de app gratis is, moet je na een proefperiode van 14 dagen wel een abonnement op de dienst aanschaffen. Dat kost 69,99 euro per jaar, per computer die je met de app verbindt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business