Nieuws

Pressy brengt drukknop terug naar Android-telefoons

Fysieke knoppen zijn tegenwoordig vrijwel taboe op Android-toestellen, maar twee creatieve uitvinders weten via een omweggetje toch een drukknop terug te brengen.

Pressy is een miniscuul kleine hoofdtelefoonaccessoire, die een licht uitstekend drukknopje toevoegt aan een Android-toestel. Via de knop kunnen gebruikers basishandelingen uitvoeren, zoals het opstarten van de camera, openen van de instellingen of het op stil zetten van je telefoon.

De accessoire werkt samen met een app, die op de achtergrond draait en in werking schiet als de eigenaar op de knop drukt (werkt op Android 2.3 of hoger).

Pressy kan zo worden ingesteld dat verschillende acties kunnen worden geprogrammeerd, via een combinatie van korte en lange klikjes. Als je muziek wilt luisteren, verwijder je Pressy en sluit je simpelweg je hoofdtelefoon aan.

Nimrod Back en Boaz Mendel, de uitvinders van Pressy, zijn via crowdfundingsite KickStarter een inzameling gestart. De interesse onder Android-gebruikers is enorm: in een paar dagen tijd heeft het duo al 167.000 dollar opgehaald, terwijl het doel op veertigduizend dollar was vastgesteld.

[related_article id=”161563″]

Knopje voor een koopje
De uitvinders vragen ook niet veel voor Pressy: voor een overschrijving van 17 dollar kun je er al één in huis halen en voor 20 dollar krijg je er een sleutelhanger bij. Het zal nog wel vier maanden duren voor Pressy kan worden uitgeleverd. De makers vragen dan nog eens 5 dollar om de gadget naar Europa te verschepen.

De populariteit van Pressy bewijst dat niet alle gebruikers blij zijn met het feit dat de enige toegelaten knoppen op een Android-toestel tegenwoordig de volumeknoppen en de aan/uit-schakelaar zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business