Nieuws

Google kocht Wimm Labs voor productie eigen smartwatch

Google blijkt vorige zomer een bedrijf te hebben ingelijfd dat zich specialiseert in het maken van slimme horloges. De stille overname wijst op de aanstaande lancering van alweer een smartwatch.

Techsite GigaOM meldde vrijdag dat het heeft ontdekt wie de geheimzinnige koper is van WIMM Labs. Dit Amerikaanse bedrijfje bracht eind 2011 een smartwatchprototype op de markt, de WIMM One, dat was gebaseerd op een aangepaste versie van Android.

De Wimm One had ook een appwinkel (hier nog te zien) en SDK die mikten op zogenoemde ‘micro-apps’, software die speciaal is gemaakt voor het piepkleine schermpje van een slim horloge.  

Een half jaar later verdween WIMM Labs plotseling van de aardbodem. Het stopte met de distributie van zijn slimme horloge aan ontwikkelaars, verwijderde zijn sociale media-accounts en plaatste de volgende boodschap op zijn site:

[related_article id=”158256″]

“In de zomer van 2012 is WIMM Labs een exclusieve vertrouwelijke verbintenis aangegaan voor onze technologie en hebben de verkoop gestaakt van de Developer Preview Kit.”


Een kleine greep uit de micro-apps voor het prototype van WIMM Labs.

Via bronnen bij durfinvesteerder Woodside Capital Partners wist GigaOM bevestigd te krijgen dat niet Microsoft of Apple, maar Google de ‘vertrouwelijke verbintenis’ was aangegaan. Een woordvoerder van de zoekmachine bevestigde vervolgens dat het WIMM Labs heeft overgenomen.

De Wall Street Journal speculeerde in juni al dat Google werkt aan een eigen smartwatch en met de bevestiging van de overname lijkt een stevige kern van waarheid in hun aannames te zitten.

Nu Samsung deze week als tweede grote fabrikant een smartwatch introduceert (na Sony) en de hardnekkige geruchten over Apples iWatch blijven aanhouden, lijkt de vierde grote speler zich voor te bereiden op de lancering van een eigen slim horloge.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business