Nieuws

Sony geeft e-boekenlezer T3 een voorkaft

Sony komt met een nieuwe versie van zijn e-boekenlezer, de T3. Nieuw is dat de reader een geïntegreerde cover heeft. Zo kan je ook je digitaal boek met geweld dichtklappen als je klaar bent met lezen.

Sony komt met zijn T3 met een opvolger in zijn reeks e-boekenlezers. Hij heeft een betere resolutie en schermverversingstechnologie dan zijn voorgangers. In de aankondiging voor de elektronicabeurs IFA maakt Sony gewag van een scherm dat net papier lijkt. Op het beeldscherm van 6 inch staan 758 pixels bij 1024 en het is in staat om 16 tinten grijs weer te geven. (Als ik meer inspiratie had, stond hier een grapje over het boek 50 Tinten Grijs.)

De batterij van het toestel gaat twee maanden mee als je een half uur per dag leest en wifi niet gebruikt. Is er wel wifi in de buurt, dan daalt de levensduur tot 1,5 uur. De claim to fame van dit toestel is dat een lege batterij van dit toestel slechts drie minuten aan het lichtnet moet om een roman van 600 bladzijden te lezen.

[related_article id=”160734″]

Navigeren door een boek kan met de knoppen op het toestel of het aanraakscherm. Dat is een scherm dat aanrakingen detecteert met infrarood. Dat wil zeggen dat een lichte aanraking volstaat en dat je ook een uitgeklikte balpen kan gebruiken op het aanraakscherm. Als je een woord aanraakt, kan je kiezen uit vijf verklarende woordenboeken of een reeks vertaalwoordenboeken die ook Nederlands kunnen.

De Sony T3 heeft een ingebouwde cover, een voorplat als je de analogie met papieren boeken maat. Als je de kaft dichtslaat, is het beeldscherm beschermd en sluit de lezer zichzelf af om stroom te besparen. Als je het boek weer openklapt, kan je verder lezen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business