Nieuws

Google haalt Authenticator-app voor iOS offline na slechte update

Een slechte update wist alle gekoppelde accounts uit Google Authenticator voor iOS, waardoor gebruikers niet meer op deze accounts kunnen inloggen.

Google heeft haar Authenticator-app voor iOS uit de Apple App Store gehaald, nadat aan het licht kwam dat een update voor de app alle gekoppelde accounts wist, waardoor gebruikers mogelijk niet meer op deze accounts kunnen inloggen.

Met de Authenticator-app kunnen gebruikers hun smartphone gebruiken om via tweestapsverificatie in te loggen op verschillende online diensten, waaronder Google, Dropbox en Amazon Web Services. De app genereert een willekeurige zescijferige code die je samen met je wachtwoord moet ingeven wanneer je op deze diensten wil aanmelden.

Google voorzag de iOS-versie dinsdag van een update die ondersteuning voor de iPhone 5 en retinaschermen aan de app toevoegt. Niet veel later doken op het internet de eerste klachten op van gebruikers wiens gekoppelde accounts waren gewist na de update, waardoor die niet langer konden worden geverifieerd. Gebruikers die geen extra mogelijkheid om in te loggen via sms hebben ingesteld, werden daardoor buitengesloten uit hun accounts.

[related_article id=”158256″]

Amazon Web Services heeft haar gebruikers gewaarschuwd om de app niet te updaten en Google werkt ondertussen aan een update om het probleem te verhelpen. In tussentijd werd de Authenticator-app uit de Apple App Store verwijderd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business