Nieuws

Qualcomm lanceert smartwatch om eigen technologie te tonen

Qualcomm heeft op de IFA-technologiebeurs haar eigen smartwatch gelanceerd. Toch is een commercieel succes niet het eerste doel.

In de schaduw van de lancering van Samsungs Galaxy Gear-smartwatch, heeft Qualcomm op de IFA-technologiebeurs in Berlijn haar eigen computerhorloge voorgesteld.

Qualcomm is vooral bekend als leverancier van chipsets en andere onderdelen voor mobiele toestellen. De smartwatch, die Toq werd gedoopt, dient dan ook vooral om de technologie die het bedrijf in huis heeft te demonstreren.

[related_article id=”158662″]

De Toq is in het bijzonder een demonstratie van de WiPower LE-technologie voor draadloos laden en de nieuwe energiezuinige Mirasol-schermtechnologie, waardoor het scherm altijd actief kan blijven en geen fysieke knoppen nodig zijn. Bovendien blijft het scherm ook in fel zonlicht goed leesbaar.

De Qualcomm Toq moet met de meeste smartphones, vanaf Android 4.0.3 en hoger, kunnen samenwerken en zal vanaf oktober in de Verenigde Staten in een beperkte oplage over de toonbank gaan voor 300 dollar. Of en wanneer het toestel in onze contreien beschikbaar zal zijn is niet bekend.

Mogelijk weet de Toq wel wat aandacht van consumenten te trekken, maar op lange termijn is het Qualcomm vooral te doen om het in de kijker zetten van haar eigen technologieën bij andere fabrikanten, die er dan mee aan de slag kunnen. Door het sluiten van partnerschappen, kan het bedrijf haar toekomst in de opkomende markt van smartwatches op die manier verzekeren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business