Nieuws

LG maakt indruk met de scherpgeprijsde G Pad 8.3

LG probeert opnieuw de tabletmarkt binnen te breken, deze keer met een dunne en lichte 8,3 inchtablet. Zijn voornaamste troeven? Hi-res scherm en scherpe prijs.

LG heeft het al eens geprobeerd in 2011 met de Optimus Pad, maar een echt succes is dat niet geworden. Het heeft een volle twee jaar geduurd voordat LG zich opnieuw wil moeien in de tabletwereld, maar eind 2013 is het opnieuw zover. De G Pad 8.3 is de nieuwste tablet in een reeks van 8 inchtoestellen die de afgelopen maanden het levenslicht zagen.

Dun & licht

Van zodra je de tablet vastneemt, voel je dat hij heel licht is. Hij weegt 338 gram, ongeveer even licht als een weekendkrant volgens LG. Dun en licht, en toch heeft LG de autonomie nog redelijk gehouden dankzij een 4.600 mAh batterij.

De aluminium achterkant voelt premium aan, ook al is er rondom nog een plastic chassis dat alles bijeen houdt. De blikvanger wanneer je het scherm inschakelt, is sowieso de hoge resolutie (1.920 x 1.200). Voor een tablet van deze grootte is 273 PPI zeker geen slecht cijfer.

Smartphonevriend

Een tablet kan er goed uit zien, maar de software is net zo belangrijk. De meest opvallende functie is zonder twijfel QPair. Deze handige app koppelt je smartphone met de G Pad 8.3, ongeacht of het een LG-model is. Hiermee kan je op je tablet berichten lezen van je smartphone, berichten terugsturen, muziek beluisteren vanaf je smartphone of je Wi-Fi hotspot gebruiken. Je kan er zelfs films vanaf je smartphone mee kijken, dankzij Wi-Fi Direct. Het enige wat je moet doen, is de QPair app op je Android smartphone installeren en koppelen.

Gegeven dat LG een grootmacht is qua home entertainment, verrast het niet dat de G Pad een paar interessante mediafuncties heeft. De Quick Remote-functie waarmee je andere toestellen via infrarood kan bedienen, is geen unicum. Zo heeft de Sony Xperia Tablet Z (klik hier voor de review) een gelijkaardige functie.

Prijs

Een straffe kleine tablet met een hoge resolutiescherm aan een scherpe prijs, dat denk ik onmiddellijk aan de nieuwe Nexus 7. Die kost 269 euro met 32 GB opslagcapaciteit. De prijs van de G Pad 8.3 wordt nog niet officieel meegedeeld, maar volgens LG ligt de prijs net onder de 299 euro voor 16 GB. Een exacte prijs wordt pas later bekend gemaakt, maar dat betekent zware concurrentie voor de Nexus 7.

De LG G Pad 8.3 is in Q4 verkrijgbaar, vermoedelijk enkele weken na de lancering van de LG G2 begin oktober. Gegeven dat LG een grootmacht is qua home entertainment, verrast het niet dat de G Pad een paar interessante mediafuncties heeft. De Quick Remote-functie waarmee je andere toestellen via infrarood kan bedienen, is geen unicum. Zo heeft de Sony Xperia Tablet Z (klik hier voor de review) een gelijkaardige functie.

Specificaties

  • Processor: 1.7GHz Quad-Core Qualcomm® Snapdragon™ 600 Processor
  • Display: 8.3-inch WUXGA (1920 x 1200 pixels / 273 ppi) Full HD IPS display
  • Geheugen: 16GB eMMC, Micro SD slot
  • RAM: 2GB LPDDR2
  • Camera: achter 5.0MP / voor 1.3MP
  • Batterij: 4.600 mAh SiO+ Li-ion
  • Besturingssysteem: Android Jelly Bean 4.2.2
  • Connectiviteit: Bluetooth 4.0LE, Wi-Fi Display, Miracast
  • Formaat: 216.8 x 126.5 x 8.3mm
  • Gewicht: 338g
  • Uitvoeringen: zwart/wit met metalen achterkant

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business