Nieuws

De cloud van morgen

Prestaties als kritische functionaliteit

 

[Partner info] Met alle veranderingen die zich binnen de IT industrie voordoen aan de fundamentele architectuur van applicaties, service modellen of de interactie tussen verschillende componenten, blijft de cloud op steeds andere wijze IT ontwrichten. Een voorspelling doen voor morgen is een eeuwig durend veranderend doel.Een duidelijker beeld van de toekomstige cloud kan worden afgeleid door te kijken naar het huidige aanbod en de veranderingen die nodig zijn om de ontwikkelingen in de cloud-markt te versnellen.
Hiervoor is het belangrijk om rekening te houden met wat de cloud zo anders maakt en waar – vanuit technisch oogpunt – de ontwrichting vandaan komt.

  • Onafhankelijke architectuur: Met cloud-diensten zijn bedrijven niet langer de beslissers. De cloud-aanbieder maakt de beslissingen over de infrastructuur en hoe deze geconfigureerd en beheerd wordt.
  • Infrastructuur van meerdere gebruikers: In de publieke cloud bevinden zich onvermijdelijk meerdere gebruikers. Op deze manier wordt een schaalbare en kostenefficiënte architectuur opgebouwd. Dit heeft een sterke invloed op het gedrag en de mogelijkheden van de infrastructuur en uiteindelijk de applicaties.
  • Verschillende beheermodellen: In de cloud worden deze taken bijna allemaal toegeschoven naar de cloud-leverancier en heeft de gebruiker alleen toegang tot bepaalde beheermogelijkheden die de beheerder voor de gebruiker heeft opengesteld. Deze kunnen behoorlijk verschillen van de bekende mogelijkheden van een eigen infrastructuur.

De applicaties en diensten die de stap naar de cloud hebben gemaakt zijn vaak online-applicaties die speciaal ontworpen zijn om binnen de cloud te kunnen functioneren.
De meestal zakelijke applicaties zoals CRM, ERP, B2D en SCM (en ongeveer elke andere 3 letters die je combineert) staan te boek als moeilijk omdat ze worden beperkt door de limieten van de cloud-architectuur. Uiteindelijk heeft u twee keuzes – verander de applicatie of verander de cloud. 

klik hier voor meer informatie

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business