Nieuws

Microsoft lost Windows 8.1 RTM toch via TechNet en MSDN

Microsoft maakt een bocht van 180 graden en heeft besloten om Windows 8.1 RTM toch reeds beschikbaar te maken voor ontwikkelaars.

Het is Microsoft niet vreemd om terug te komen op een strategie en een bocht van 180 graden te maken. Kijk maar naar de terugkeer van de startknop in Windows 8.1 en het schrappen van de verplichte webverbinding bij de Xbox One.

Microsoft keert opnieuw op haar stappen terug en heeft besloten om de RTM-versie van Windows 8.1 toch reeds te verspreiden via TechNet en MSDN. Abonnees kunnen de RTM-versies van Windows 8.1, Windows 8.1 Pro, Windows Server 2012 R2 en de Release Candidate van Visual Studio 2013 vanaf nu downloaden via deze kanalen.

[related_article id=”161452″]

De Windows 8.1 Enterprise-versies zullen pas vanaf eind september beschikbaar zijn. De RTM-versie van Windows 8.1 RT zal niet op voorhand beschikbaar worden gemaakt, maar pas tijdens de officiële lancering op 18 oktober worden vrijgegeven.

Microsoft verstuurde de RTM-versies van Windows 8.1 eind augustus naar pc-fabrikanten en was oorspronkelijk niet van plan om ze op voorhand te lossen voor ontwikkelaars en IT-professionals. Het bedrijf brak daarmee met de traditionele Windows-ontwikkelcyclus, waarbij ontwikkelaars via hun MSDN- of TechNet-abonnement reeds vroeger aan de slag kunnen met de nieuwe Windows-versies.

Veel ontwikkelaars waren dan ook misnoegd over de beslissing en klaagden dat ze de RTM-versies nodig hebben om hun apps aan te passen aan de nieuwe update van Windows 8. Microsoft heeft uiteindelijk gehoor gegeven aan deze klachten en de RTM-versies van Windows 8.1 dan toch vroeger beschikbaar gemaakt via TechNet en MSDN. Ontwikkelaars zullen hun geüpdatete of nieuwe applicaties wel pas vanaf 18 oktober kunnen toevoegen aan de Windows Store.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business