Nieuws

Skype direct beschikbaar op vergrendeling Windows 8.1

Een vroege testversie van Skype krijgt directe toegang tot de lockscreen van het aanstaande Windows 8.1, waardoor je direct gesprekken kunt opnemen zonder te hoeven inloggen.

Het Skype-team maakte maandag een nieuwe ‘pre-lease’-versie beschikbaar van de populaire VoIP-applicatie, die de samenwerking met Windows 8.1 voorop stelt.

Skype zal vast ingebakken zitten bij de ‘Blue’-update van Windows 8 en dat is duidelijk te zien aan de voorrechten die het programma in Windows 8.1 krijgt.

Gemiste boodschappen en oproepen zullen direct op het vergrendelingsscherm van Windows 8.1 verschijnen in een blauwe balk. Het wordt daarnaast mogelijk om een inkomenden Skype-oproep direct te beantwoorden, zonder dat je daarvoor eerst je wachtwoord moet ingeven.

[related_article id=”161452″]

Skype heeft andere voordelen gekregen bij zustersoftware van Microsoft, zoals de mogelijkheid om direct een Skype-gesprek te starten vanuit links in Internet Explorer 11. De VoIP-app zal automatisch in een zijbalk verschijnen, zodat je tijdens het gesprek verder kunt gaan met surfen.

De Release To Manufacturing (RTM)-versie van Windows 8.1 is sinds deze week ook beschikbaar voor IT-professionals met een Technet- of MSDN-abonnement.

Consumenten die de nieuwe voordelen van Skype (en Windows 8.1) willen uitproberen, zullen echter moeten wachten tot oktober. Microsoft zal dan tijdens een lanceringsevenement de definitieve versie vrijgeven van Windows 8.1, wat waarschijnlijk ook het geval zal zijn voor Skype.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business